Onderhoud

PARKETVLOER ONDERHOUD


Onderhoud van parketvloeren

Aquamarijn-Easy-Care-onderhoudsset-Vloerproducten
Parketvloeren die van goede kwaliteit zijn, die goed geschuurd en gelakt zijn en goed onderhouden worden, kunnen probleemloos een mensen leven meegaan. Veel mensen denken dat onderhoud veel tijd kost. Dat is niet waar. De meeste parketvloeren vragen zelfs nauwelijks onderhoud. Iedere vloer waarop gelopen wordt is onderhevig aan slijtage.

Bij de meeste vloerbedekkingen is daar weinig aan te doen. Met parket ligt dat anders. Door het lopen op de vloer wordt de beschermlaag langzaam dunner gelopen. Het pure hout kan daardoor door middel van vocht en vuil worden
aangetast en het beschermlaag gaat er dan vanaf.

Wanneer dit aanwezig is moet je dus de vloer snel onderhouden. Uniek Parket legt u dit graag verder uit aan de hand van haar onderhoudsmiddelen. De juiste onderhoudsadviezen krijgt u uiteraard van uw Uniek Parket mee en staan op een onderhoudswijzer duidelijk beschreven, zo kunt u uw vloer mooi houden.

Onderhoud Tips


floorcare_725x300

Tip 1: Voorkomen is beter dan genezen.
Leg matten bij de buitendeuren om de inloop van zand en vuil zoveel mogelijk tegen te houden. Voorzie stoelen en ander meubilair dat verschoven wordt van beschermvilt, verkrijgbaar bij de Uniek Parket.

Tip 2: Afwerking laten uitharden!
De vloer na de afwerking niet direct luchtdicht afdekken met b.v. folie of karton i.v.m. doorharding van de toplaag doorgaans ca. 9 dagen.

Tip 3: Gebruik de juiste onderhoudsproducten!
Uniek Parket heeft voor alle gangbare afwerkingsmethodes de juiste onderhoudsproducten, welke zijn samengesteld uit de beste bestandsdelen en zijn afgestemd op de specifieke gekozen afwerking. Gebruik daarom uitsluitend Uniek Parket heeft onderhoudsmiddelen voor het beste resultaat en het behoud van de parketvloer.

Tip 4: Houd de vloer schoon!
Verwijder zand en vuil zo vaak als nodig met behulp van stofwisser, stofzuiger met borstelmond voor gladde vloeren of licht vochtige doek/dweil. Uniek Parket heeft een lijn onderhoudsproducten die een super schoon resultaat opleveren in een minimum aan tijd en inspanning. Laat gemorste vloeistoffen niet te lang liggen. Gebruik nooit teveel water en neem het overtollige vocht direct op.

PARKETVLOEREN LAKKEN OF OLIËN


U kunt uw parketvloer laten lakken of oliën.
Een gelakte parketvloer is slijtvast film laag en bestand tegen intensief gebruik, vocht en vuil. Als u de vloer een paar keer per jaar behandelt met parket polish, blijft de parketvloer jaren lang mooi. Een geolied vloer hoeft u maar afhankelijk van gebruik 1 á 2 keer per jaar in de olie te zetten. Of u nu kiest voor lakken of oliën, u heeft jaren plezier van uw parketvloer.

Hoe onderhoud ik het parket?
Een parketvloer wordt elke dag op gelopen waardoor vocht, zand en vuil zoveel de vloer kan aantasten. Stofzuig daarom de vloer regelmatig met een zachte stofzuigermond of maak gebruik van een stof wissers met afneembare doekjes. Geef uw vloer 1 á 2 x per jaar een goede onderhoudsbeurt.

Welke onderhoudsproducten heb ik nodig?
Om te weten welke onderhoudsproducten u nodig heeft moet u eerst weten met welke afwerking de parketvloer is afgewerkt. Hieronder treft u de volgende afwerkmogelijkheden aan een parketvloer.

Bona_Professional_Mega

Gelakte vloeren
Geoliede vloeren
Olie-Hardwax vloeren
Was vloeren
Vloeren in de Skylt

ONDERHOUDSMIDDELEN BESTELLEN.
U kunt online alle onderhoudsmiddelen die u nodig heeft voor het onderhoud van uw parketvloer bestellen. Wilt u advies op maat over het onderhoud van uw parketvloer? Klik op de afwerking voor meer informatie en kom dan naar onze showroom en onze parketvloeren adviseur vertelt u daar graag meer over.

Adres

  UNIEK PARKET
  AMBACHTSWEG 5
  2641KS PIJNACKER
  TEL: 0031(0)15-3610465
  FAX: 0031(0)15-3610466
  WWW.UNIEKPARKET.NL
  INFO@UNIEKPARKET.NL
MAAK NU EEN AFSPRAAK

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.