Parket op vloerverwarming

Parket op Vloerverwarming


Parket op Vloerverwarming – Veiligheid en Stabiliteit

Er bestaan nog veel onzekerheden omtrent parketvloeren op vloerverwarming. Is parket op vloerverwarming mogelijk? Zeker wel. Uniek Parket  legt al jaren parketvloeren op vloerverwarming zonder enige risico’s, mits alles deskundig wordt uitgevoerd. Deze vraag horen we dagelijks, niet alleen van consumenten maar ook van bedrijven en architecten, die blijkbaar nogal vaak door andere parketbedrijven verkeerd worden geïnformeerd. Dit leidt tot verwarring.


Tip 1: Kies de Juiste Houtsoort voor Vloerverwarming

Als u parket op vloerverwarming wilt leggen, is Eiken een uitstekende keuze. Eikenhout is verkrijgbaar in verschillende kleuren en sorteringen. De gemiddelde hardheid van eiken zorgt, in combinatie met vloerverwarming, voor de beste stabiliteit.

Tip 2: Selecteer het Juiste Systeem voor Vloerverwarming

Een Duo Plank, met een basis van multiplex, biedt uitstekende ondersteuning voor de toplaag en voorkomt kromtrekken. Kies ook niet voor te brede planken, omdat dit zwakke punten in het hout kan veroorzaken door uitdroging.

Tip 3: Plaatsing van de Vloer op Vloerverwarming

Houd rekening met het plaatsingsadvies van de vloerverwarming installateur. De warmte in de leidingen moet doorgaans 19 graden Celsius zijn tijdens de installatie. U kunt de vloerverwarming vervolgens geleidelijk met één graad per dag verhogen tot de gewenste temperatuur is bereikt.

De maximale waardes zijn:

 • In de leidingen: maximaal 48 graden Celsius
 • Tussen het beton en de ondervloer: maximaal 28 graden Celsius
 • Boven de parketvloer: maximaal 21 graden Celsius

Tip 4: Optimaal Klimaatbeheersing

Houd de luchtvochtigheid stabiel, aangezien werken met vloerverwarming onder de houtenvloer anders kan leiden tot uitzetting en krimp in het hout, wat haarscheurtjes kan veroorzaken. Reguleer de luchtvochtigheid en houd de temperatuur stabiel om werking van de vloer te voorkomen.

Tip 5: Gebruik de Juiste Lijmen en Ondervloeren

Voor parket op vloerverwarming zijn speciale lijmen en ondervloeren vereist. Raadpleeg een specialist om de juiste producten te kiezen.


Is er een Protocol dat Gevolgd Moet Worden?

Als vloerverwarming in combinatie met een parketvloer wordt gebruikt, is het noodzakelijk om het uitvoeringsprotocol te volgen. Door deze richtlijnen te volgen, wordt het risico tot een minimum beperkt. Informeer naar de beschikbare uitvoeringsprotocolopties.

Parket op Vloerverwarming
Parketvloer op vloerverwarming

Adres

  UNIEK PARKET
  AMBACHTSWEG 5
  2641KS PIJNACKER
  TEL: 0031(0)15-3610465
  FAX: 0031(0)15-3610466
  WWW.UNIEKPARKET.NL
  INFO@UNIEKPARKET.NL
MAAK NU EEN AFSPRAAK

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.