Parket op vloerverwarming

Parket op vloerverwarming


Parket op vloerverwarming.

Er bestaat nog veel onzekerheden omtrent parketvloeren op vloerverwarming. Ja parket op vloerverwarming kan zeker. Uniek Parket legt al jaren parketvloeren op vloerverwarming zonder enige risico’s aan verbonden mits alles deskundig wordt uitgevoerd. Parket in combinatie met vloerverwarming gelegd worden? Dat is een vraag die wij dagelijks horen. En niet alleen van de consumenten, maar ook van bedrijven en architecten die blijkbaar nogal vaak door andere parketbedrijven verkeerd worden ingelicht hierover doordat ze verschillende antwoorden krijgen.


Tip 1: Houtsoort
Indien u kiest voor een Parket vloer Kies dan voor Eiken deze houtsoort komt in vele kleuren en sorteringen. De houtsoort heeft een gemiddelde hardheid die in combinatie met een vloerverwarming voor de beste stabiliteit zorgt.

Tip 2: Systeem
Kies met voorkeur voor een Duo Plank, deze plank heeft een basis van multiplex en bied een goede ondersteuning voor de Toplaag en werking. Neem de plank ook niet te breed, hoe breder de plank hoe meer kans op zwakke punten in het hout die door uitdroging kunnen zorgen voor scheurtjes.

Tip 3: Plaatsing vloer
Houd rekening met het plaatsing advies van de vloerverwarming installateur. Over het algemeen wordt er gevraagd dat de warmte in de leidingen 19 graden Celsius is bij plaatsen van de vloer. vanaf dit moment kunt u de vloerverwarming per dag een graad opstoken. Tot hij de gewenste temperatuur bereikt.

De maximale waardes zijn:

In de leidingen 48 graden Celsius
Tussen het beton en de vloer (ondervloer) max 28 graden Celsius
Boven de parket vloer max 21 graden Celsius.

Tip 4: Klimaat
Zorg er voor dat de luchtvochtigheid stabiel is, u werkt met een warmte front onder het parket en kan anders zorgen voor uitzetting en krimping in het hout, wat in het ergste geval weer kan leiden tot het krijgen van haarscheurtjes in het hout. U kunt dit eenvoudig doen door het plaatsen van luchtbevochtigers. Houd ook de temperatuur stabiel bij schommelingen in warmte kan de vloer gaan werken.

Tip 5: Klimaat
Er dient gewerkt te worden met de juiste lijmen en ondervloeren hiervoor dient u een specialist te informeren naar de mogelijkheden.


Is er een protocol waar ik me aan moet houden?

Wanneer gebruik wordt gemaakt van vloerverwarming in combinatie met een parketvloer, is het nodig om het uitvoeringsprotocol te volgen. Indien aan deze spelregels wordt voldaan, wordt het risico tot een minimum beperkt. Vraag naar deze uitvoeringsprotocol mogelijkheden.

Neem contact op voor meer info

Adres

  UNIEK PARKET
  AMBACHTSWEG 5
  2641KS PIJNACKER
  TEL: 0031(0)15-3610465
  FAX: 0031(0)15-3610466
  WWW.UNIEKPARKET.NL
  INFO@UNIEKPARKET.NL
MAAK NU EEN AFSPRAAK

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.