Massieve eiken parketvloer

[rev_slider planken]

 

Massieve eiken parketvloer

Massieve hardhouten planken vloeren zijn meestal 20 tot 22mm dik en rondom voorzien van een mes en groef verbinding daardoor passen de delen vrijwel naadloos tegen elkaar. Massieve vloerdelen zijn in bijna alle exotische houtsoorten verkrijgbaar en zijn nagenoeg allemaal 18cm breed, massief eiken is leverbaar in verschillende breedtes variërend van 14 – 22cm breed. De Eiken is zelfs massief parket leverbaar in 30cm breed (alleen op aanvraag) De lengtes van massief parket zijn variabel waardoor er geen sprake is van een terugkerend patroon. Deze vloer is op verschillende manieren te leggen: op beton, houten ribben, rechtstreeks op de balklaag of zwevend op een tussenlaag van een ondervloer.
Massieve planken kunnen op drie manieren worden bevestigd:

1. Genageld en verlijmd gelegd op een spaanplaat of mozaïek ondervloer
2. Zwevend gelegd met spanveren.

Vast gelegd
Hierbij worden de planken volledig verlijmd geplaatst op een op een spaanplaat of mozaïek ondervloer. Nadat er één rij gelegd is worden de delen verdekt genageld in de mes van de plank aan de lange zijde, dat wil zeggen schuin door het mes.

Zwevend gelegd
De vloer wordt los op een ondervloer met dampfolie gelegd, dit wordt zwevend leggen genoemd. Hierbij worden de delen onderling verbonden door het mes en groef systeem en met spanveren aan elkaar gehouden. Wij raden u sterk af om voor deze legwijze te kiezen aangezien een massieve vloer na plaatsen aanzienlijk zal gaan uitzetten en krimpen, waardoor er een grote kans op naadvorming en/of bolstaand van de vloer bestaat.

Massieve planken zijn leverbaar in vele verschillende houtsoorten waarvan de meest bekende Bamboe, Eiken, Jatoba, Robijn en Sucupira zijn. De delen hebben een dikte van 20 tot 25mm en kunnen worden geschuurd tot aan het mes en groef systeem, waardoor massieve planken een lange levensduur hebben van soms wel meer dan 100 jaar.

Massieve eiken parketvloeren

Massieve eiken parketvloeren planken

Voordelen van massieve planken (bij vast gelegd):

Afwerking naar keuze
Strak leggen langs de kozijnen
Minimaal loopgeluid, stille vloer
Lange levensduur
Minder werking door vast leggen
Verhuis baar bij zwevend leggen

Nadelen van massieve planken (bij vast gelegd):

Niet zelf te leggen
Niet verhuis baar
Langere legtijd
Niet in appartementen
Extreem veel werking bij zwevend leggen

 

 Massief eiken plankenvloer gelegd.

 

Adres

  UNIEK PARKET
  AMBACHTSWEG 5
  2641KS PIJNACKER
  TEL: 0031(0)15-3610465
  FAX: 0031(0)15-3610466
  WWW.UNIEKPARKET.NL
  INFO@UNIEKPARKET.NL
MAAK NU EEN AFSPRAAK

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.