Lamelparket

Lamel parketvloeren


Wat zijn Lamel parketvloeren?

Lamelparket is in het algemeen een kant en klare parketvloer, in totaal ± 10 tot 15 mm dik, die bestaat uit drie lagen.
Een Lamelparket vloer wordt ook wel 3 laags parket, lamelplank of lamelvloer genoemd en deze vloeren zijn veelal geproduceerd in Aziatische landen. Er zijn echter ook fabrikanten in Europa die lamelparket produceren. Door de kruislings verlijmde lagen hout, is een opbouw gecreëerd met minimale werking, zoals afgebeeld op de afbeelding rechts. Hierdoor is lamelparket vloer geschikt om zwevend te leggen en door de clickverbinding eenvoudig te plaatsen.

Een toplaag van edel hout is verlijmd op twee kruiselings verlijmde lagen vurenhout, die het werken van de parketvloer tegengaan. De dikte van de toplaag is bepalend voor de levensduur van de vloer en varieert van 1,8 tot 4 mm.lamelparket

Meestal wordt lamelparket zwevend gelegd op een (geluid reducerende) ondervloer. Lamelparket is in bijna alle houtsoorten leverbaar en is afgewerkt met lak of olie. De vloerdelen noemen wij lamellen en zijn leverbaar in 2-strook, 3-strook en breedte strook. Wij kunnen u lamelparket leveren in verschillende dikten, merken en prijsklassen en met of zonder vellingkant.

Leggen vloer

De vloer wordt veelal zwevend gelegd, waardoor de vloer verhuisbaar blijft. Dit betekent dat er geen vaste verbinding met de ondervloer (zandcement dekvloer of hout) bestaat. Voor warmtewering, geluidsisolatie, egalisatie en vochtisolatie dient er gebruik te worden gemaakt van een speciale tussenvloer. Deze tussenvloer kan bestaan uit onder meer multifoam of platen. Bij het leggen van de vloer hoeft de kamer niet in zijn geheel ontruimd te zijn en het leggen van de vloer neemt voor een gemiddeld woonoppervlak slechts één dag in beslag.

Houtsoorten

Lamelparket is leverbaar in diverse houtsoorten en breedtematen. Zo is er een breed strooklamel leverbaar, zoals eiken van 15 t/m 26 cm breed. De houtkeuze is zeer uitgebreid. Zo vindt u in dit assortiment onder meer Jarrah, Merbau, Ovengkol, Sapele, Afzelia, Kersen, Jatoba en Kambala. Maar ook de bekende houtsoorten, zoals eiken, maple en beuken, worden door ons geleverd.

Geluid

Een nadeel van het zwevend leggen is dat er geluiden ontstaan, doordat de vaste verbinding met de ondervloer ontbreekt. Indien men echter te maken heeft met benedenburen, bijvoorbeeld in een appartement, is het ontbreken van deze vaste verbinding een voordeel, daar de klankgeluiden met de juiste tussen vloer niet direct worden doorgegeven naar beneden liggende woonruimten.

Schuren

Een lamelparket met een toplaag van 4 mm kan 2 keer opnieuw machinaal geschuurd worden, waardoor er een langere levensduur ontstaat. We adviseren om het schuren door een vakman te laten uitvoeren, omdat als er teveel wordt afgehaald of het ongelijk gebeurt, dit sneller het einde van de vloer betekent.

Adres

  UNIEK PARKET
  AMBACHTSWEG 5
  2641KS PIJNACKER
  TEL: 0031(0)15-3610465
  FAX: 0031(0)15-3610466
  WWW.UNIEKPARKET.NL
  INFO@UNIEKPARKET.NL
MAAK NU EEN AFSPRAAK

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.