Multiplanken

 

Multiplank vloer


Een multiplank vloer is opgebouwd uit een multiplex onderlaag, waarop een massieve toplaag is gelijmd en rondom is voorzien van een mes en groef verbinding. De Multiplex opbouw van de plank  is zeer stabiel waardoor de werking van de massieve toplaag zeer beperkt is. Multiplanken zijn dan ook bijzonder geschikt om te leggen op vloerverwarming of te plaatsen als zwevende vloer. Multiplanken kunnen dus prima zwevend gelegd worden. Toch worden Multiplanken ook vaak rechtsreeks op de ondervloer verlijmd. Dit heeft te maken met de voordelen van vast verlijmd leggen.

Ook komt het regelmatig voor dat een multiplank gelegd moet worden in een appartement waar de vloer moet voldoen aan hoge geluidseisen. Uniek Parket biedt u hiervoor ondervloeren welke 10dB TNO gecertificeerd zijn. Omdat multiplank vloerdelen optisch niet te onderscheiden zijn van massief parket, is de keuze, dankzij de vele voordelen van een multiplank vloer, snel gemaakt. Daarnaast kan met een multiplank vloer dezelfde levensduur worden behaald als met massief parket, wanneer gekozen wordt voor een dikkere massieve toplaag. Voor de exotische houtsoorten geldt overigens een veel gunstigere prijsstelling in vergelijk met massief parket.

De Multiplank is een uitstekend alternatief daar waar massief parket niet kan worden gelegd. Denk hierbij aan vloerverwarming en aan lange en brede kamers. Dit in tegenstelling tot een massieve vloer, die bij voorkeur vast verlijmd dient te worden. Massieve planken dienen als advies altijd direct verlijmd en vernageld te worden op ondergrond.

Voordelen van een Multiplank vloer:europees_eiken_l1

Zeer geschikt voor vloerverwarming
Zeer stabiel
Makkelijk zelf te leggen
Zwevend te leggen
Verhuisbaar bij zwevend leggen
Niet te onderscheiden van een massief planken vloeren.
Ook geschikt voor in appartementen zwevend op 10dB toepassing

 

Adres

  UNIEK PARKET
  AMBACHTSWEG 5
  2641KS PIJNACKER
  TEL: 0031(0)15-3610465
  FAX: 0031(0)15-3610466
  WWW.UNIEKPARKET.NL
  INFO@UNIEKPARKET.NL
MAAK NU EEN AFSPRAAK

Openingstijden

U kunt onze showroom op afspraak bezoeken van dinsdag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.