Parketvloeren

Houten vloeren van Uniek Parket


Een houten parket vloer uitkiezen waar moet je op letten, welke keuze is er. Parketvloeren zijn voor de meeste onder ons nog steeds de mooiste vloeren, dit komt vanwege het natuurlijke uitstraling van de vloer. De parketvloeren hebben een geheel eigen natuurlijke unieke uitstraling, dat maakt parket nog steeds de meest gewilde vloer in huis of kantoor. Wat een extra voordeel aan parket is, is dat deze vrijwel altijd wel warm aan voelt. Buiten de vele verschillende vloeren zijn er ook vele verschillende afwerkingen denk bijvoorbeeld aan een afwerking van uw parketvloer met lak of olie.

parketvloeren1

Alles over parketvloeren

Parket is er in alle soorten en maten, leg wijze, ook zijn er talloze afwerkingsmethoden.
Bij Uniek Parket kunt u terecht voor allerlei soorten vloeren, denk bijvoorbeeld aan een mooie strakke exclusieve design vloer op maat of een sfeervolle parket vloer. Wij garanderen u een perfecte parketvloer.

soorten

Soorten parketvloeren

Een Parketvloer is altijd van hout dus een natuurproduct.
Bent u op zoek naar een bepaalde vloersoort met een bepaalde kleur. Op deze pagina leest u wat de verschillende soorten vloeren kunnen zijn waaruit deze vloeren zijn opgebouwd en hoe deze gelegd worden.

visgraat

Inspiratie parketvloeren

Bent u nog steeds aan het kijken welke kleur of motief het beste bij u past. Welke kleur parketvloer afwerking uw houten vloer moet hebben. Een parketvloer is vaak een flinke investering wij raden u daarom aan om rustig een goede inspiratie op te doen. Bekijk hier een aantal sfeer beelden van parketvloeren.

 

Parketvloeren onderverdeeld in groepen

Parketvloeren worden onderverdeeld in verschillende groepen. Tapis, lamelparket, multiplank, verouderde parket, mozaïek, hoogkant, bourgogne, massieve planken, bamboe parket en fineerparket.  Al deze groepen zijn ook weer onderverdeel in verschillende patronen als visgraat, hongaarse punt, stroken, planken enz. Ook de verschillende houtsoorten denk daarbij aan eiken, afzelia, merbau, wengé, noten, beuken, maple, jatoba en nog veel meer. Buiten de genoemde soorten kunt u bij Uniek Parket nog veel meer andere soorten vinden, zo kunt u altijd kiezen voor de kleur naar wens en het beste resultaat van uw parketvloer. Ook voor die mensen die al jaren een parketvloer thuis hebben liggen zijn er ook genoeg mogelijkheden bij uniek parket zoals het opnieuw opschuren, afwerken met lak/olie of de onderhoud.

Gelaagde samenstelling

De meeste houten vloeren vandaag de dag zijn opgebouwd uit lagen, de zogenoemde gelaagde houten vloer. Met een toplaag van 3 tot 6 mm eiken hout die kruislings is verlijmd op een tussen- en onderlaag. Hierdoor ontstaat een zeer stabiele vloer. De vloeren zijn in diverse breedtes en afwerkingen leverbaar, zoals bijvoorbeeld het populaire gerookt, wit geolied eiken.

Graag vertellen wij u er meer over!

Neem contact op

Adres

  UNIEK PARKET
  AMBACHTSWEG 5
  2641KS PIJNACKER
  TEL: 0031(0)15-3610465
  FAX: 0031(0)15-3610466
  WWW.UNIEKPARKET.NL
  INFO@UNIEKPARKET.NL
MAAK NU EEN AFSPRAAK

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.